Skip to main content

У Крушевцу је у периоду од 10.  до 12. маја одржан је 8. Међународни сајам виртуелних предузећа. Учествовало је 27 екипа и то 26 из Србије и једна из Црне Горе. Нашу школу је представљало виртуелно привредно друштво „ Mon Cher“ које  се бави продајом и производњом уникатних хаљина, ципела и аксесоара.

Ментор je проф. Даниела Петровић, a ученице које су представљале ВПД „ Mon Cher“ су:

1. Стојановић Сашка

2. Тројановић Анђела

3. Тројановић Теодора.

Са сајамским пословањем се кренуло у суботу након званичног отварања. Парарелно са пословањем ученика из целе Србије и региона, наставници су организовано посетили Мозаик салу градској управи у Крушевцу, Народни музеј и цркву Лазарицу.

У вечерњим часовима организовано је другарско вече за ученике у Културном Центру Крушевац, а за наставнике свечана вечера у ресторану „ Замак“ .

Сајамско пословање је настављено у недељу од 09:00h  до 14:00h, када је било и  свечано затварање сајма. У два дана сајамског пословања ученици су  представили  стечена практична знања и вештине из области предузетништва, рачуноводства, канцеларијског пословања, маркетинга и других стручних предмета.

 Сајам је допринео развијању стручних и практичних компетенција ученика и јачању сарадње са привредом, што  подстиче предузетнички дух код ученика.

С обзиром да је Сајам био ревијалног карактера, нема пласмана екипа, али у разговору са бројним колегама, професорима и ученицима, потврђено је да је идејно решење штанда ВПД „ Mon Cher“ оригинално, ново и до сада није виђено на претходним Сајмовима.