Skip to main content

Данас су  Секретар Секретаријата за образовање и дечју заштиту Градске управе Града Београда, Славко Гак, са сарадницима и председник ГО Обреновац, Мирослав Чучковић са сарадницима, обишли радове на асфалтирању школског дворишта у нашој школи.У току су завршни радови уређења спортских терена и дворишта.

Иницијативу за ове радове покренуо је Ученички парламент Техничке школе на састанку ком је присуствовао председник ГО Обреновац, са својим сарадницима, када се разговарало о потребама младих у Обреновцу, али и потребама ученика Техничке школе. Том приликом председник је обећао ученицима да ће се са сарадницима заложити код представника Секретаријата за образовање и дечју заштиту како би била остварена потреба ученика. Обећање је испуњено, Техничкој школи су обезбеђена потребна новчана средства за уређење школског дворишта.

Ученички парламент и чланови Еколошке секције су кроз неколико одобрених пројеката успели да обезбеде и значајна новчана средства за уређење дворишта (фарбање голова, кошева, набавку мреже за одбојку, сређивање чесме у дворишту, постављање летњиковца и уређење зелене површине у школском дворишту).

Школу је данас посетио и наш бивши ученик, Вук Тодоровић који је са репрезентацијом Србије освојио златну медаљу на недавно одржаном Европском првенству у одбојци. Вук је био и члан школске одбојкашке репрезентације која је била и првак Републике Србије за средњошколце.

Данашњом посетом Секретар Славко Гак је обишао радове на асфалтирању школског дворишта, разговарао и са ученицима члановима Ученичког парламента, али је обишао и школску зграду којој је неопходна замена фасадне столарије и дела унутрашње столарије и најавио обезбеђивање новчаних средстава за те потребе Техничке школе.