Skip to main content

Ученици који су распоређени у Техничку школу, односно одговарајући
образовни профил, упис од ове школске године могу да обаве на један
од следећа два начина:
1)    коришћењем информационог система еУпис на Порталу
еУправе, када се документа потребна за упис достављају школи
директно из базе, а у складу са прописима о заштити података о
личности.

У среду и четвртак, 8. и 9. јула 2020. године, на Порталу еУправа биће доступна нова услуга Електронски упис – еУпис у средњу школу. Услуга ће бити омогућена за све редовне школе и гимназије осим музичких, балетских, специјалних и приватних школа.

“По први пут ове године упис у средњу школу ће бити доступана потпуно електронски ‒ од подношења пријаве за упис до нотификације да је упис комплетиран, тако да ученици и њихови родитељи или други законски заступници не треба да долазе у школу ради уписивања. Могућност уписа ученика директно у школи постојаће и ове године, али је препорука да се упис одради онлајн преко Портала еУправа”, изјавио је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Школе ће, по пријему пријаве коју је родитељ попунио на Порталу еУправа, по службеној дужности прибавити податке о ученику из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и информацију из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу, као и податке о претходно завршеном образовању, на бази чега је ученик и био распоређен у ту средњу школу. На основу тих података и података које је родитељ попунио у пријави овлашћено лице школе ће завршити упис, без потребе да родитељ долази у школу.

Дакле, потребно је само да родитељ има креиран налог на Порталу еУправа како би могао да покрене услугу еУпис у средњу школу. Због тога сви родитељи (или други законски заступници) који имају децу за упис у средњу школу треба да провере своје налоге на Порталу еУправа. Уколико их немају, потребно је да их креирају, како би 8. и 9. јуна 2020. године електронски уписали своје дете у средњу школу у којој је распоређено.

Што се тиче музичких, балетских и специјалних школа, упис се врши 29. јуна 2020. г., за шта је потребно да се родитељи обрате тим школама како би се информисали о посебним условима уписа. И ове школе ће у позадини користити електронски систем за упис, тако да ни овим родитељима такође неће бити тражени на увид папирни документи.

https://www.ite.gov.rs/vest/sr/5146/elektronski-upis-u-srednje-skole-nova-usluga-na-portalu-euprava.php

или

2) непосредно у школи, када подносе прописану документацију:
 
– ПРИЈАВА ЗА УПИС У 1.РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ
-УВЕРЕЊЕ О ПОЛОЖЕНОМ ЗАВРШНОМ ИСПИТУ И
ОРИГИНАЛНО СВЕДОЧАНСТВО О ЗАВРШЕНОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

-важно је приликом уписа у школи оставити и број
тел.родитеља ученика/другог законског заступника, као и е-маил адресу,
ради будуће несметане комуникације између одељењског старешине и
родитеља.

Добро дошли!

Управа Техничке школе